Kan je hier gratis adverteren?

Twee advertenties in een lopend overzicht zijn gratis, vanaf de derde advertentie berekenen wij kosten.
KLIK HIER voor de actuele tarieven.

Hoe plaats ik een advertentie?

Om een advertentie op fokkersnoorseboskatten.info te plaatsen, dient u zich eerst als gebruiker van de site aan te melden. Dit doet u HIER.

U ontvangt vervolgens een mailtje op het door u aangegeven emailadres, met daarin een activatielink. Deze link moet u aanklikken om uw gebruikersaccount bij fokkersnoorseboskatten.info te bevestigen. Wanneer u geen activatiemailtje heeft ontvangen, is deze wellicht in uw spammap terecht gekomen. Heeft u zelf geen toegang tot deze map of heeft u het activatiemailtje om een andere reden niet ontvangen, kunt u contact opnemen met de webmaster. Deze kan uw gebruikersaccount vervolgens handmatig activeren.

Na activatie kunt u met de door u gekozen gebruikersgegevens op fokkersnoorseboskatten.info inloggen.

Na het inloggen verschijnt er een advertentiemenu in beeld. Hier kunt u een keuze maken wat u vervolgens wilt doen.

Wilt u bijvoorbeeld een kittenadvertentie opgeven, klik dan op "kittenadvertentie opgeven" onder "Kittens en verwachte nestjes". Met het formulier dat u daarmee opent, kunt u de informatie invullen die nodig is om de advertentie geplaatst te krijgen, inclusief de mogelijkheid om foto's te uploaden. Nadat u het formulier verzonden heeft, zal de webmaster zodra ze daartoe in de gelegenheid is de advertentie voor u online zetten.

Hoe verkrijg ik die link van een (proef)stamboom in Pawpeds?

Om een proefstamboom van een verwacht nestje te maken en het inteeltpercentage te berekenen, kunt u gebruik maken van Pawpeds. Pawpeds beschikt over een uitgebreide database van stambomen en testresultaten van Noorse boskatten.

Wij nemen de link naar deze kittenstambomen op in de kittenadvertenties en advertenties voor verwachte nestjes indien de ouders zijn opgenomen in de database van Pawpleds.

Stap 1

Surf met uw webbrowser naar de Noorse boskat database van Pawpeds:

http://www.pawpeds.com/db/?p=nfo&date=iso

Stap 2

Tik hier (een deel van) de naam van de vader in en klik daarna op 'zoeken'.

Stap 3

Er verschijnt nu een venster met alle gevonden resultaten. Klik op de naam van de kat die u zoekt. Staat de naam van de kat die u zoekt er niet bij, probeer dan eens enkel een deel van de naam in te tikken en vermijd het deel waar bijvoorbeeld leestekens als ' of - in staan.

Wanneer ook dan de gewenste kat niet wordt gevonden, zal deze niet in de database zijn opgenomen. U kunt hiertoe een verzoek indienen bij Pawpeds (zie "Hoe krijg ik de stamboom van mijn Noorse boskat i n Pawpeds?").

Stap 4

Na het doorlopen van stap 3 verschijnt de stamboom van de vader in het scherm. Onder de gegevens van de vader staat nu een regel waar u zijn eigen inteeltpercentage kunt zien (per gewenst aantal generaties op te vragen) en als laatste in deze regel staat 'Testparing' (zie afbeelding hieronder). Klik op het woord 'Testparing'.

stap 5

In het scherm is nu de proefstamboom verschenen. Als het goed is, dan staat in de bovenste helft van de stamboom de vader weer gegeven en in de onderste helft enkel de stamboom van 'Kat 3'. 
(Ziet u in de bovenste helft 'Kat 2' staan ipv een ingevulde stamboom van de vader, kijk dan nog even goed naar de afbeelding hierboven want dan heeft u het verkeerde knopje testparing aangeklikt.)

Klik nu op 'Voeg toe' onder Kat 3 (zie afbeelding hieronder).

Pawpeds

Stap 6

U heeft nu weer het zoekvenster van Pawpeds voor u gekregen. Tik hier (een deel van) de naam van de moeder in, net zoals u dat al voor de vader heeft gedaan. Klik dan op 'zoeken' en klik op de naam van de poes die u zoekt. Staat deze er niet bij, volg dan de tips in stap 3.

Stap 7

U heeft nu de proefverparing van de door u ingevoerde katten op uw beeldscherm. Onder het woord Testparing staat een regel waarop u het percentage inteelt kan zien.
Door op een cijfer achter 'Generaties' te klikken, kan je het inteeltpercentage over een groter of kleiner aantal generaties laten berekenen.
Door op het woord 'Inteelt' te klikken wordt het totale inteeltpercentage over alle bekende generaties ervoor berekend.

Pawpeds

Stap 8

En nou zou u nog graag de link naar deze testparing hebben. Die vind u in de adresbalk vanuw browser. Klik er een keer op en de complete link wordt geselecteerd. Klik vervolgens met uw rechter muistoets op de link, en er verschijnt een menu (zie afbeelding hieronder). Kies 'kopiëren'.

Pawpeds

U kunt nu de link overal plakken waar u wil: uw eigen homepage, of in het formulier op deze site om een advertentie op te geven.
Plakken kan door op de gewenste plek met de rechter muistoets te klikken en in het menu dat dan verschijnt te kiezen voor ''Knippen'. (Of u plakt door de ctrl-toets en de v-toets gelijktijdig in te drukken).

Succes!

Hoe krijg ik de stamboom van mijn Noorse boskat in Pawpeds?

Pawpeds beschikt over een groeiende database met stambomen en indien beschikbaar testresultaten (HCM, HD, GSD-IV). Op vrij eenvoudige wijze kunt u binnen Pawpeds proefstambomen genereren voor uw geplande nestjes. Met deze proefstambomen kunt u kandidaat kittenkopers inzicht geven in de voorouders van de verwachte kittens, het inteeltpercentage en daar waar beschikbaar de testresultaten van de (voor)ouders.

Wanneer u de stamboomgegevens van uw Noorse boskat wilt bijdragen aan de database kunt u een scan (of kopie per post) van de stamboom of het registratiebewijs sturen naar de medewerker van Pawpeds die zorgdraagt voor de invoer van stambomen uit Nederland.

Wanneer beide ouders van uw Noorse boskat al in de database zijn opgenomen, volstaat het om de volgende gegevens (indien beschikbaar) te mailen:

 • naam van de Noorse boskat waarvan u de gegevens wilt bijdragen;
 • geslacht;
 • titel;
 • naam van vader;
 • naam van de moeder;
 • geboortedatum;
 • kleur;
 • stamboomnummer.

Indien gewenst kan er ook een foto van de betreffende kat worden meegestuurd, die dan ook in de database zal worden opgenomen.

Klik hieronderoor de contactgegevens van de personen die zorgdragen voor het invoeren van stambomen in Pawpeds.

mailadressen

Ik krijg mijn foto's niet ge-upload

 • Controleer de grootte van het bestand (maximaal toegestane grootte per bestand is 2 Mb).
 • Enkel jpg, png en gif bestanden worden geaccepteerd.

Voldoen de bestanden aan de voorwaarden en kunt u ze toch niet uploaden, bijvoorbeeld omdat u vanaf een iPhone of iPad werkt?

Mail de foto's dan naar de webmaster en vermeld bij welke advertentie ze horen.

mail de foto's

Alle kittens uit het nestje waarvoor ik adverteer zijn besproken

Wanneer alle kittens uit het nest waar u voor adverteert besproken zijn, zou u natuurlijk gewoon kunnen wachten tot de advertentie automatisch gedeactiveerd wordt (wanneer de kittens 13 weken, 20 weken of 6 maanden zijn geworden).

Wij verzoeken u echter dringend om een advertentie af te melden zodra het laatste kitten is besproken.
Op deze manier houden we samen het overzicht zo actueel mogelijk, iets wat prettig is voor de kandidaatkopers en daarmee ons kittenoverzicht aantrekkelijk houden om te bezoeken. Voor u om die reden aantrekkelijk om er te adverteren.

Kies (na inloggen) om een kittenadvertentie af te melden uit het menu boven in het scherm 'Advertentie verwijderen'. Of klik op de knop hieronder.

Advertentie afmelden

Mijn cattery heeft geen website.
Kan ik toch op fokkersnoorseboskatten.info adverteren?

Ja dit kan, er zijn twee opties.

 • wanneer u een over een Facebookpagina of -profiel beschikt en daar de voor een gratis advertentie vereiste backlink op plaatst (met de privacy op 'iedereen' ingesteld).
 • wanneer u kiest voor een betaalde advertentie (basis of extra)

Ik probeerde mijn advertentie te wijzigen, maar zie de wijzigingen niet terug op de website

Dat kan kloppen. Het plaatsen van een advertentie is op fokkersnoorseboskatten.info nog steeds ouderwets handwerk: u levert de informatie en de webmaster plaatst de advertentie of voert de wijzigingen door. Er kan even tijd overheen gaan voor de aanpassing is doorgevoerd.