Pauperparadijs

Verwachte geboortedatum: rond 05-10-2023


														
Nestverwachting Pauperparadijs														
														
Nestverwachting Pauperparadijs														
														
Nestverwachting Pauperparadijs

Matilda's eerste nestje

Begin oktober verwacht Matilda haar eerste nestje.
De voorpret is begonnen!

Over mijn Noorse boskat cattery:
In 2014 werd het eerste nestje geboren en dat was zo leuk, dat er sindsdien jaarlijks 1 à 2 nestjes geboren worden.

Ondertussen spitst mijn fokbeleid zich toe op een paar kernwaarden, nl. gezondheid, lage inteelt en lieve karakters. Mooi zijn ze (imo) sowieso wel. Om de inteelt te verlagen en dus de variëteit van genen te vergroten, heb ik in samenwerking met mijn kattenvereniging NRKV 'vers bloed' uit Noorwegen gehaald. Een grote variëteit van genen houdt de genenpool en de katten gezond. Minder kans op kanker, minder nerveuze dieren, enz. enz.

Het eerste katertje dat ik haalde brak helaas zijn pootje toen hij nog maar krap een half jaar oud was. Er was geen andere optie dan te opereren en tot mijn grote verdriet overleed hij plots toen hij onder narcose gebracht werd. Ondanks het verdriet ben ik opnieuw gaan zoeken naar een geschikt katertje en plots werden mij er 2 in de schoot geworpen!

Eind 2019 heb ik beide katertjes opgehaald, 'Sjef en Sjonnie', ik kon/wilde niet kiezen, want met de ervaring van het eerste katertje vreesde ik dat er misschien opnieuw iets niet goed zou gaan en ik opnieuw naar Noorwegen zou moeten rijden.
Er zijn bij beide een reeks DNA testen afgenomen, omdat de voorouders natuurlijk onbekend zijn. Daarnaast moesten ze op show kampioen worden, alleen dan zou de vereniging ze in het stamboek opnemen en dat is gelukkig ook met beide gelukt. Ze hebben in Duitsland zelfs beide een 'Sonderpreis' gewonnen.

Beide katers zijn voor mij heel speciaal, hun karakters zijn een lot uit de loterij! Beide heel lief, sociaal en knuffelig. Sjef heel rustig, zachtaardig en relaxed, Sjonnie heeft wat meer energie in zich en hij is bizar slim - en dat erft een deel van de kittens ook heel duidelijk.

Matilda is een dochter van mijn stamboekNoor Cato en Sjonnie, ze is een zgn. F1 generatie. Ze is nu anderhalf jaar oud en nog een echte stuiterbal. Naast stuiteren komt ze ook graag aandacht en knuffels vragen. Ik ervaar haar zelf als heel intens, heel bijzonder, ze wil soms het liefst in me kruipen, ze wil me voelen, ruiken en proeven. Zo moet soms mijn hand door haar open bekje, niet om te bijten, maar om te proeven en ruiken. Geweldig vind ik dat, zo puur. We hebben een hele sterke band.

Matilda is nu zwanger van de andere Noorse kater, Sjef. De kittens krijgen dus 2 x 'vers bloed' van hun voorouders. Dat maakt ze heel bijzonder en ik kijk dus ook heel erg uit naar dit nestje. Bij de foto's vindt u alvast wat foto's van de familie. Mocht mijn fokbeleid u aanspreken en bent u geïnteresseerd in een kitten uit dit nest, dan kunt u alvast een berichtje sturen. U bent van harte welkom om kennis te maken, met mij, maar ook met alle katten. (zonder kittens heb ik 10 katten en dat is voor mij nu wel echt de max)

Ik hoop dat er ook nog kitten(s) bij zullen zitten die eventueel voor de fok verder mogen, dus fokkers met dezelfde idealen zijn ook welkom. Of wilt u met uw eigen poes een dekking, om uit eigen lijn een kitten te houden, dan hoor ik het graag!

De vraagprijs voor een kitten uit dit nest is 950 euro, ongeacht of het als huisdier of voor de fok gaat verhuizen.

Nu alleen nog maar aftellen....


														
Pauperparadijs														
														
Pauperparadijs														
														
Pauperparadijs